4.7 C
London
Tuesday, January 18, 2022
4.7 C
London
Tuesday, January 18, 2022

A înşelat zeci de persoane promiţându-le locuri de muncă în serele din Glasgow

Tânărul în vârstă de 27 de ani a încasat nu mai puţin de 20 000 de euro de la zeci de persoane cărora le-a promis locuri de muncă în serele din  Glasgow.

De Anul Nou, când ar fi trebuit să plece în Anglia, oamenii au constatat că bărbatul a fugit cu banii lor.

Printre cei prejudiciaţi s-au numărat persoane din Vâlcea, Dolj, Cluj şi din Republica Moldova. Oamenii şi-au dat seama că au fost păcăliţi în seara când ar fi trebuit să plece în străinătate. Contrar promisiunilor, în Autogara 1 Mai din Râmnicu Vâlcea nu-I aştepta niciun autocar, iar administratorul firmei de mediere, care i-a păcălit cu locuri de muncă in strainatate, a dispărut fără urmă. Dintre cei 120 de oameni înşelaţi, doar 94 au mers la poliţie pentru a depune plângere împotriva vâlceanului, care a încasat de la fiecare câte 210 euro.

- Advertisement -

[pull_quote_center]George N. din Râmnicu Vâlcea, principalul suspect de comiterea a mai multor fapte de înşelăciune, a fost prins![/pull_quote_center]

Bărbatul a fost reţinut de poliţiştii vâlceni după cinci luni de la demararea anchetei, timp în care s-a ascuns în Italia şi Spania. Şarlatanul a fost localizat  ca urmare a unui schimb suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., acesta fiind dat în urmărire în spaţiul Schengen.

[pull_quote_center]În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare spaniole, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, poliţiştii au  putut să îi dea de urmă.Ulterior, bărbatul s-a întors în ţară şi a fost identificat pe raza oraşului de domiciliu, fiind condus la sediul poliţiei pentru audieri [/pull_quote_center] , precizează Cătălina Barbu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea

Faţă de vâlcean a fost dispusă măsura reţinerii preventive pentru o perioada de 24 ore,  acesta fiind dus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: