9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

A fost prins inainte să zboare catre Londra cu pașaport românesc falsificat

Un moldovean cu pașaport românesc falsificat urma să traverseze frontiera din cadrul punctului de trecere „Aeroportul Internațional Chișinău”.

Acesta a fost reținut de către polițiștii de frontieră.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, în fluxul de călători pregătiți pentru a ieși din țară cu un avion de pe cursa „Chișinău-Londra”, polițiștii de frontieră au identificat un bărbat de 40 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, care s-a legitimat în baza unui pașaport românesc falsificat.

- Advertisement -

În urma controlului cu ajutorul mijloacelor speciale, s-a stabilit că documentul prezenta semne vădite de falsificare ale datelor personale.

Pașaportul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar cazul este în continuare cercetat de către poliția de frontieră. Dacă va fi găsit vinovat, moldoveanul riscă, conform art.361 al. (2), Cod Penal al RM, până la cinci ani de privațiune de libertate.

moldoveanul riscă până la cinci ani de închisoare

Pe parcursul anului 2016, polițiștii de frontieră au documentat 564 persoane care au prezentat paşapoarte false, dar şi acte pentru mijlocul de transport, pentru a trece frontiera de stat, fiind ridicate spre expertiză 604 documente.

În topul actelor falsificate se află asigurarea auto “Cartea Verde“, în număr de 201, urmată de împuternicirea notarială – 154, revizia tehnică – 82, permisul de conducere – 63, pașaport – 49, certificatul de înmatriculare – 32 etc.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceunimedia

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: