7.7 C
London
Thursday, January 27, 2022
7.7 C
London
Thursday, January 27, 2022

£90 de lire preţul tricourilor echipei Angliei pentru Cupa Mondială din Brazilia

[quote_box_center]Premierul britanic David Cameron s-a alăturat, miercuri, celor care apreciază că preţul tricourilor echipei Angliei pentru Cupa Mondială din Brazilia, vândute cu 90 de lire sterline (109 euro) suporterilor, este într-adevăr prea mare[/quote_box_center]

Preţul tricourilor a provocat indignare în regat, iar tabloidul The Sun a pus acest subiect pe prima pagină în ediţia de miercuri. Cotidianul asigură că tricoul englez este de departe cel mai scump. De fapt, firma de echipament sportiv Nike vinde toate tricourile de “meci” ale echipelor pe care le sponsorizează la CM (Anglia, Brazilia, Franţa sau Portugalia) la preţul de 90 de lire sterline în Marea Britanie sau 120 de euro în Franţa.

- Advertisement -

Însă acest lucru nu a împiedicat-o pe Helen Grant, ministrul britanic al Sporturilor, să se alăture celor care nu sunt de acord cu acest preţ şi să scrie pe Twitter: “[pull_quote_center]În ceea ce priveşte tricourile de fotbal la 90 de lire pentru fani: nu este corect. Suporterii loiali sunt sprijinul jocului nostru naţional. Preţul merită revizuit[/pull_quote_center]”.

David Cameron, care deja a militat pentru ca pub-urile să rămână deschise mai târziu la meciurile Angliei, “este de acord” cu ministrul, a subliniat, miercuri, purtătorul său de cuvânt. Însă acesta a adăugat că premierul nu are autoritatea de a cere revizuirea preţurilor, care reprezintă responsabilitatea firmei de echipament şi a federaţiei engleze.

FA susţine, într-un comunicat, că este o “organizaţie cu scop nelucrativ care aduce fotbalului 100 de milioane de lire sterline în fiecare an“, iar acest lucru este posibil şi prin “intermediul unor relaţii cu parteneri precum Nike“.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: