11.9 C
London
Monday, June 21, 2021

700 de britanici decedaţi în timpul pandemiei, descoperiți după câteva săptămâni

- Advertisement -

Cei decedaţi au fost găsiţi doar după ce rudele, prietenii sau vecinii s-au îngrijorat şi au început să îi caute.

Dar mulţi dintre cei morţi au fost descoperiţi după atât de mult timp, încât corpurile lor intraseră în putrefacţie, scrie The Guardian.

- Advertisement -

Pandemia de Covid-19 a creat o epidemie de singurătate, nu doar pentru persoanele în vârstă”, a declarat prof. Martin Marshall, șeful Colegiului Regal al Medicilor Generaliști.

Acesta subliniază că epidemia a evidențiat vulnerabilitatea persoanelor în vârstă, care sunt izolate şi care trăiesc pe cont propriu, beneficiind de puțin sprijin din partea familiei.

Oamenii au zăcut morţi, nedescoperiți în timpul pandemiei, timp de șapte până la 14 zile”, a spus, la rândul său, Mike Osborn, doctor patolog la Londra și președintele comitetului de investigare a deceselor de la Royal College of Pathologists.

Am văzut numeroase cazuri de genul acesta, în care cadavrele sunt descompuse, în plin focar de COVID-19. Iar descompunerea face dificilă identificarea cauzei exacte a morții”, a subliniat Osborn.

700 de persoane în vârstă care locuiau în Londra, cu sau fără rude, au fost găsite moarte în propria locuinţă de la începutul pandemiei.

Cu toate acestea, el a fost în măsură să stabilească faptul că anumite decese au fost ca urmare a coronavirusului.

Uneori, am găsit oameni morţi de aproape o săptămână care au fost descoperiţi doar după ce cineva a observat mirosul specific.

Ne-am temut mereu că vor fi persoane în vârstă care vor fi găsite moarte singure acasă, fie victime ale virusului, fie din alte cauze și este extrem de trist să constatăm că am avut dreptate”, a spus şi Caroline Abrahams, directorul de caritate of Age UK.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news