14.6 C
London
Tuesday, November 9, 2021
14.6 C
London
Tuesday, November 9, 2021

70 de văcuţe de rasă din Irlanda vor ajunge cu avionul la Timişoara

[quote_box_center]Un inedit transport umanitar va ajunge la începutul lunii noiembrie pe Aeroportul din Timişoara. Un număr de 70 de văcuţe vor veni cu avionul din Irlanda, destinaţia finală a animalelor fiind judeţul Mureş.[/quote_box_center]

Transportul este pregătit de organizația Heifer International, care marchează astfel aniversarea a 70 de ani de slujbă în folosul comunității în lume și 20 de ani de prezență în România. Văcuţele care vor ajunge în România pe data de 9 noiembrie sunt din rasa Holstein Friza şi au fost donate de către fermieri irlandezi prin organizaţia Bothar Irlanda.

Văcuţele vor fi donate de organizaţia umanitară unor familii nevoiaşe din judeţul Mureş.

- Advertisement -

Toate proiectele concepute de Heifer România au o puternică componentă de gen, mai exact urmărim îndeaproape promovarea egalităţii dintre femei şi bărbaţi. Chiar dacă bărbaţii sunt consideraţi “capul familiei”, în majoritatea gospodăriilor femeile sunt cele care se ocupă de animale. Plecând de la această stare de fapt, ne-am gândit să arătăm recunoaşterea rolului important pe care îl au acestea în gospodărie dăruindu-le lor aceste văcuţe” a declarat Dr. Ovidiu Spînu, directorul Heifer România.

Donaţia va avea loc în cadrul unui proiect care își propune ca în patru ani să îmbunătățească condițiile de trai a 3000 de familii din judeţul Mureş, toate din mediul rural, care în prezent se gospodăresc lunar dintr-un venit de sub 200 lei. Heifer România și partnerii săi doresc ca în cei patru ani membrii acestor familii care trăiesc în sărăcie sau ferme de subzistență să devină mici fermieri, capabili să ducă un trai mai bun, să participe în mod activ în rezolvarea problemelor locale.

[pull_quote_center]Este a treia oară când la Aeroportul Internaţional Timişoara aterizează un astfel de transport şi, de fiecare dată, toate operaţiunile aeroportuare au decurs bine. Ca şi până acum, Aeroportul Internaţional Timişoara vine în sprijinul fundaţiei Heifer la operarea acestui transport special, deoarece aeroportul este pregătit să opereze orice fel de transport aerian. De altfel, dorim ca pe viitor să dezvoltăm activitatea de transport cargo[/pull_quote_center], a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Iulian Daniel Idolu.

Urmând principiul de bază al organizaţiei, “Dar din dar”, fiecare dintre familiile beneficiare, va dona, la rândul ei, prima femelă născută a junicii primite. În acest fel darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. Familiile incluse în proiect vor primi și asistență la creșterea și îngrijirea animalelor, precum și la valorificarea produselor obținute, fiind încurajată asocierea între producători.

Heifer International este o organizaţie umanitară care oferă de 70 de ani asistenţă comunităţilor sărace din peste 40 de ţări ale lumii, pentru a pune capăt foametei şi sărăciei, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii.

- Advertisement -
Sourcetion

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: