9 C
London
Saturday, October 23, 2021
9 C
London
Saturday, October 23, 2021

600 de clădiri din Anglia au izolație similară a blocului Grenfell Tower care a ars

Aproximativ 600 de imobile din Anglia ar avea o izolație similară celei aplicate la Grenfell Tower, blocul de apartamente din vestul Londrei care a ars în noaptea de 13 spre 14 iunie, a indicat joi o purtătoare de cuvânt a guvernului britanic, citată de AFP, informează Agerpres.

Incidentul din noaptea de 13 – 14 iunie s-a soldat cu cel puțin 79 de morți.

Până acum, trei eșantioane de izolație s-au dovedit a fi inflamabile” de la începutul inspecțiilor desfășurate în urma incendiului de la Grenfell Tower, a spus ea.

- Advertisement -

Numărul clădirilor din Anglia unde s-a folosit o izolație similară este estimat la 600, în contexul în care izolația de la Grenfell Tower a avut un rol important în propagarea extrem de rapidă a incendiului.

Contactată de AFP, o altă purtătoare de cuvânt din Downing Street 10 nu a dorit să precizeze dacă se poate considera că izolația de la Grenfell Tower era inflamabilă, evocând ancheta în desfășurare.

Este evident că nimeni nu va continua să trăiască în clădiri periculoase, locuitorii vor fi mutați dacă este nevoie și li se va cere proprietarilor să furnizeze noi locuințe acolo unde posibil”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a premierului Theresa May.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: