7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022

5 ani de închisoare în Marea Britanie pentru un proxenet român

Un proxenet român în vârstă de 24 de ani a fost condamnat joi la cinci ani jumătate de închisoare de un tribunal britanic, după ce a obligat un grup de românce să se prostitueze în comitatul englez Essex (est), situat la nord-est de Londra, relatează London Evening Standard.

Românul a fost condamnat, de asemenea, la trei ani de închisoare pentru proxenetism şi trei ani pentru conducerea unui bordel, pedepsele urmând să fie ispăşite simultan.

Proxenetul, pe numele său, Gheorghe Negreanu, ţinea femeile în condiţii de „sclavie modernă” la un bordel în cartierul Wycke Hill, în Essex și le promitea o „viaţă mai bună” în Marea Britanie şi „locuri de muncă legitime“, potrivit poliţiei.

- Advertisement -

O studentă de 21 de ani, care i-a căzut victimă, a declarat poliției că “speriată pe viaţă” de abuzurile la care a fost supusă.

Poliţia din Essex a precizat că este primul caz de acest fel pe care l-a adus în instanţă.

[pull_quote_center]Sclavia modernă depăşeşte traficul de persoane. Înseamnă exploatare şi, aşa cum am văzut în acest caz, prostituţie. Aceste fete erau aduse în Marea Britanie, din România, cu un scop clar, şi anume de a face bani prin exploatarea lor sexuală[/pull_quote_center] , a declarat detectivul-inspector Lewis Basford, care a condus ancheta.

Deși inițial românul a fost arestat în octombrie, fiind suspect de trafic de persoane, a doua zi, acesta a recunoscut acuzațiile potrivit cărora a facilitat intenţionat aducerea unei persoane în vederea exploatării ei sexuale şi că a administrat un bordel.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Source7est

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: