9 C
London
Wednesday, December 1, 2021
9 C
London
Wednesday, December 1, 2021

31 de vaci trimise cu avionul din Irlanda sătenilor din Viscri

Peste 30 de familii modeste din Viscri, localitatea de suflet a prințului Charles, au primit vaci de la fermierii din Irlanda. Totul se întâmplă în cadrul unui proiect umanitar care îşi propune să dezvolte comunităţile defavorizate.

La miezul zilei, toată suflarea din Viscri s-a adunat în centrul satului să vadă minunea. 31 de vaci, aduse cu avionul din Irlanda, îşi aşteptau noii proprietari.

- Advertisement -

Unul dintre ei este Matei Gabor. Fierar de meserie, se plânge că meşteşugul nu e suficient să îşi hrănească familia. Şi are ambiţia să se pună în rând cu lumea şi devină mare fermier.

Până acum trebuia să mă trezesc la ora cinci şi de acum încolo trebuie să mă trezesc la patru jumătate ca să le fac rânduiala la toate, să le dau să mănânce. Am făcut tot posibilul să fie absolut tot în regulă. Ştim că sunt nişte vaci care trebuie bine întreţinute”, spune Matei Gabor.

Încă 30 de săteni au primit câte o vacă.

Vacile vin de la fermieri din Irlanda, care au vrut să ajute comunităţile defavorizate din România. Preţul unui astfel de animal ajunge la 1.500 de euro.

[pull_quote_center]Pentru noi este foarte bine pentru că în România, la fermele mici şi mari, se scot primăvara la păşune. Am dus animale şi la munte, am dus şi la şes şi se adaptează foarte bine. Suntem chiar mândri, că sunt animale bune[/pull_quote_center] , spune Gheorghe Abrudan, membru al Organizaţiei Heifer România.

Toate vacile care venit la Viscri sunt gestante. Iar pe principiul “dar din dar se face rai“, peste doi ani, prima generaţie de juninci va merge la alţi membri ai comunităţii, care nu au beneficiat acum de proiect.

Alte câteva zeci de vaci au ajuns în judeţele Bistriţa, Cluj, Covasna, Teleorman, Prahova şi Mureş.

- Advertisement -
Sourcedigi24

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: