14.7 C
London
Monday, September 13, 2021
14.7 C
London
Monday, September 13, 2021

29 de românce obligate să se prostitueze la Londra au fost salvate de polițiști

Victimele erau racolate din familii sărmane şi după ce ajungeau în Regat, erau fotografiate şi vândute pe internet. Din reţeaua de traficanţi români făceau parte indivizi periculoşi, implicaţi inclusiv în tentative de omor.

Raidurile Poliţiei Metropolitane au vizat 16 adrese din estul Londrei. 20 români acuzaţi de scalvagism modern, exploatare sexuală şi trafic de persoane au fost arestaţi.

- Advertisement -

Indivizii sunt acuzaţi că, din 2013 încoace, au recrutat peste 60 de tinere pe care le-au convins să se prostitueze în Regatul Unit. Fetele proveneau din familii sărmane, aveau puţină şcoală şi li se promitea ca în Londra vor câştiga bani mulţi.

Când ajungeau la destinaţie li se dădeau însă sume infime iar, cele care se opuneau, erau bătute şi şantajate. Traficanţii le fotografiau în ţinute sumare iar pozele ajungeau pe internet, pe pagini de unde erau racolaţi clienţii.

La raidurile Poliţiei Metropolitane au participat şi ofiţeri de la Brigada de Combatare de Criminalităţii Organizate din Iaşi.

Ofițer BCCO Iași: “Este vorba despre o grupare bine organizată, pe sistem piramidal, unde fiecare membru avea bine definit rolul lui, liderii făcând tot ce e posibil să nu fie descoperiţi. Controlau din umbră activitatea grupării, controlau 15 bordeluri clandestine în centrul Londrei.”

Doi dintre lideri erau dăţi în urmărire europenă pentru tentativa de omor. În vară au vrut să ucidă, într-un club din Mamaia, un bărbat care a scăpat la limită.

În 2010, unul dintre indivizi a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin din Constanța în timp ce îl ameninţă şi lovea cu sabia pe proprietar.

Gruparea criminală care acţiona la Londra avea ramificaţii în Iaşi, Brăila şi Constanța.

Trupele speciale l-au reţinut la Constanța pe cel care se presupune că ar coordona toate activităţile infracţionale. El este tatăl unuia dintre cei doi suspecţi prinşi la Londra. Cocoș Băncuță este de mult în atenția polițiilor din toată Europa tocmai pentru că ar fi implicat în organizarea de adevărate reţele de trafic de persoane şi proxenetism.

De pe urma fiecărei tinere pe care o traficau în Londra, proxeneţii câştigau zilnic între 500 şi 1.500 de lire sterline.

În Marea Britanie, primele reţele de prostituţie coordornate de români au fost depistate încă din 2012 – când au avut loc Jocurile Olimpice de Vară.
se prostitueze.

Prostituţia, în sine, nu este infracţiune în Marea Britanie, însă bordelurile sunt în afara legii. Fetele sunt însă mereu în pericol.

În urma raidului de acum, din Londa, 29 de românce – care au între 20 şi 40 de ani – au fost eliberate şi primesc sprijin. Din locuinţele suspecţilor au fost ridicate 300 de grame de cocaină, 7.000 de lire sterline şi 12.000 de euro.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: