6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021
6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021

23 de migranţi descoperiţi într-un camion frigorific voiau să ajungă în Marea Britanie

Douăzeci şi trei de migranţi, care spun că sunt originari din Eritreea şi că încercau să ajungă în Marea Britanie, au fost descoperiţi joi dimineaţă într-un camion frigorific în apropiere de portul Zeebrugge, în Belgia, a anunţat Parchetul din Bruges (nord-est), informează France Presse.

Niciunul nu este în pericol de moarte‘, chiar dacă temperatura măsurată înăuntrul camerei frigorifice era de 2 grade Celsius, a precizat parchetul într-un comunicat. Potrivit primelor elemente ale anchetei, grupul urcase probabil în camion noaptea trecută într-o parcare pe autostrada din Valonia, la Waremme, nu departe de Liege (est).

Ei credeau că se îmbarcă pentru o rută directă spre Regatul Unit pe sub Canalul Mânecii.

- Advertisement -

Însă camionul trebuia să descarce marfa la o întreprindere din zona industrială din Zeebrugge, mai sus de port, unde migranţii au şi fost descoperiţi, potrivit Agerpres.

Cei 23 de migranţi au fost predaţi poliţiei. Poliţia federală a precizat că sunt trei femei printre ei şi că unii migranţi ar putea fi sudanezi.

Tot din portul Zeebrugge plecase, la sfârşitul lunii octombrie, feribotul cu un container frigorific descărcat într-un port englez şi în care au fost descoperite apoi corpurile neînsufleţite a 39 de migranţi vietnamezi. Această tragedie a avut un puternic ecou internaţional, potrivit Agerpres.

Citat de mass-media flamandă, guvernatorul Flandrei de vest, Carl Decaluwé, a cerut statului belgian să consolideze controalele la Zeebrugge – una dintre platformele pentru transporturile cu feribotul în Anglia şi pe coastă, în general.

Cred că este nevoie de primii morţi pentru ca unii să se trezească‘, a denunţat Decaluwé, amintind că marţi dimineaţă se răsturnase o ambarcaţiune cu 14 migranţi în largul De Panne. Dintre aceştia, şase au fost arestaţi. Ceilalţi opt nu au fost găsiţi, dar au reuşit să ajungă la mal, potrivit diverşilor martori.

În cazul dat, doi afgani suspectaţi de trafic de persoane au fost reţinuţi miercuri.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: