1 C
London
Friday, November 5, 2021
1 C
London
Friday, November 5, 2021

2 Romani dupa gratii pe viata in Marea Britanie

[quote_box_center]2 Romani, Ciprian si Daniel in varsta de 26, respectiv 32 de ani, au fost condamnati la inchisoare pe viatã pentru uciderea cu brutalitate in vara anului trecut a prietenului lor, Eduard Fustei, de 34 de ani[/quote_box_center]

La începutul lunii august 2013, un vasluian în vârstã de 34 de ani a fost ucis cu sânge rece în Anglia de doi frati, prieteni cu acesta. Cazul a fãcut multã vâlvã la acea vreme, mai ales prin ferocitatea cu care a fost comisã fapta.

- Advertisement -

Potrivit anchetatorilor englezi, Eduard Fustei a decedat în urma mai multor lovituri de cutit la piept, gât si ambele brate. La scurt timp, au fost retinuti patru suspecti, trei bãrbati si o femeie.

Ulterior, probele strânse de detectivi au dus la cei doi autori: Ciprian Cozma si Daniel Cozma, în vârstã de 26, respectiv 32 de ani. Pentru ceea ce au fãcut, magistratii englezi au dispus condamnarea la închisoare pe viatã, cu posibilitatea de a face recurs abia dupã 25 de ani.

Detectivul Steve Keogh, cel care a anchetat cazul, a declarat: “Cei doi au dat dovadã de brutalitate, totul fiind premeditat. Am speranta cã sentinta va ajuta familia victimei pentru a putea merge mai departe”.

În vara anului trecut, aceastã crimã a zguduit opinia publicã, atât în Anglia, cât si în România. Prea multe detalii despre împrejurãrile în care a fost comisã fapta nu se cunosteau la acea vreme. S-a speculat cã totul a pornit de la o sumã de bani pe care fratii Cozma o datorau lui Eduard Fustei. Însã, ancheta politistilor englezi a scos la ivealã detalii socante.

Eduard locuia în apropiere de de Folkestone Road, East Ham. Pe data de 5 august 2013, în jurul orei 1.10 noaptea, politistii si paramedicii au fost chemati la un scandal pe strada Edwin Avenue. Acolo au gãsit un bãrbat într-o baltã de sânge, care a fost înjunghiat de mai multe ori în piept, gât si ambele brate. Echipajul medical nu a mai putut decât sã declare decesul. Initial, detectivii au retinut trei bãrbati si o femeie, suspecti în acest caz. Ulterior, pe baza dovezilor strânse, fratii Ciprian, de 26 ani, si Daniel Cozma, 32 de ani, ambii locuind în Selwyn Road, West Ham, au fost acuzati de crimã.

În urma cercetãrilor efectuate s-a stabilit cã fratii Cozma l-au atacat pe Eduard Fustei din… rãzbunare. Disputa ar fi început mai devreme în acea noapte, când Daniel Cozma l-a fãcut “ratat” pe Eduard la o petrecere în Stratford, estul Londrei. Cei doi bãrbati s-au luat la bãtaie, însã, pânã la urmã, s-au linistit.

Cum orgoliul lui Daniel Cozma a fost zguduit, acesta a trecut pe la domiciliu, a luat un cutit si apoi împreunã cu fratele sãu s-au dus la Eduard acasã. Acesta din urmã ar fi încercat sã se apere de atac cu o mãturã. Nu existã martori la comiterea acestei infractiuni. Eduard Fustei a apucat sã spunã unui prieten înainte de a se prãbusi doar atât: “acei nemernici m-au ucis”.

Procurorul de caz a declarat cã cei doi frati au actionat ca o echipã, intentionând ori sã se rãzbune, ori sã-i dea o lectie. Criminalii au fost identificati de soferul de taxi care i-a dus la casa victimei, dar si de câtiva martori de la petrecere. La început acestia au negat cã i-ar fi provocat lui Eduard leziuni grave, însã în timpul procesului au revenit asupra declaratiei, spunând cã trebuiau sã se apere si nu au realizat cã Eduard e rãnit.

Pentru fapta lor, magistratii englezi i-au condamnat la închisoare pe viatã, cu posibilitatea de a face recurs abia dupã 25 de ani. [pull_quote_center]Cei doi au dat dovadã de brutalitate, totul fiind premeditat. Crima a pornit de la o replicã stupidã, la o petrecere. Ambii au pus la cale un plan brutal si s-au înarmat cu un cutit pentru a-l ucide pe domnul Fustei. Am speranta cã sentinta va ajuta familia victimei pentru a putea merge mai departe[/pull_quote_center]

Eduard Fustei se stabilise în Anglia împreunã cu familia, în urmã cu cîtiva ani. Avea o fetitã în vârstã de 2 ani si era multumit cu ce realizase. Nu si-a uitat nicio clipã prietenii, pe care i-a ajutat de câte ori a putut. Printre acestia se numãrã si fratii Cozma din Vaslui, care nu de putine ori au apelat la el si i-au cerut bani cu împrumut.

[pull_quote_center]Eduard i-a ajutat inclusiv în clipa în care mama lor a murit si ei au avut nevoie de bani. Întâmplãtor, crima a fost comisã când sotia si fiica lui Eduard erau în România[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcevrn

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: