6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

19 ianuarie cea mai deprimantă zi din 2015

Cea de-a treia zi de luni din ianuarie, cunoscută sub numele de Blue Monday, este considerată a fi cea mai tristă şi deprimantă zi a anului, conform unui psiholog din Marea Britanie, care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai grele momente ale anului.

Teoria despre „Blue Monday“, care în traducere înseamă „Lunea tristă“, a apărut în 2005, când psihologul Cliff Arnall, din Marea Britanie, a creat o formulă matematică foarte complicată pentru a identifica cele mai îngrozitoare zile ale anului.

- Advertisement -

În cadrul elaborării formulei sale, psihologul a luat în considerare condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni.

Astfel, în urma efectuării calculelor, Cliff Arnall a stabilit că ziua cea mai deprimantă a anului este cea de-a treia zi de luni din ianuarie, care, în 2015, cade pe 19 ianuarie.

[pull_quote_center]Conform psihologului, în această perioadă, oamenii manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces. Drept urmare, creşte rata învoirilor de la locul de muncă, care poate ajunge până la 25%.[/pull_quote_center]

Încă de la lansare, teoria psihologului a fost cauza mai multor dispute, iar în 2014, o companie de băuturi a contrazis-o, anunţând că „Blue Monday“ nu este în cea de-a treia zi de luni a anului, ci în prima zi de luni a anului. Această zi, susţineau reprezentaţii acelei companii, este cea mai deprimantă, întrucât este prima luni la locul de muncă în noul an.

[pull_quote_center]Experţii ne sfătuiesc să limităm consumul exesiv de cofeină şi să facem exerciţii fizice. Potrivit studiilor desfăşurate la mai multe Universităţi din Statele Unite, biologii şi neurologii au constatat că exerciţiile fizice pot influenţa reacţiile chimice din creier într-un mod comparabil cu medicamentele antidepresive.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: