14.5 C
London
Monday, June 27, 2022
14.5 C
London
Monday, June 27, 2022

17 ore de zbor fara escala, avionul care a decolat din Australia a aterizat la Londra

Primul avion de pasageri care efectuează un zbor direct, fără escală, între Australia şi Marea Britanie a decolat sâmbătă din Perth cu destinaţia Londra, scurtând la 17 ore şi 20 de minute faimoasa „Kanguroo Route“, a anunţat compania aeriană australiană Qantas.

Primul zbor direct între Australia şi Europa a ajuns la Londra după o călătorie de 17 ore şi şase minute, parcurgând 14.875 de km de la Perth, scrie The Guardian. Zborul Qantas QF9, un avion Boeing 787-9 Dreamliner care a avut la bord peste 230 de pasageri şi membri ai echipajului, a aterizat la ora locală 5.03 pe Aeroportul Heathrow, transmite News.ro.

Avionul a fost întâmpinat la aterizarea pe pistă de o paradă de vehicule cu farurile aprinse.

După aterizare, căpitanul Lisa Norman, unul dintre cei patru piloţi aflaţi la bord, a declarat: „Vreau să vă urez bun venit în cărţile de istorie ale aviaţiei”. „Toată lumea a fost cu ochii pe noi astăzi. Vă mulţumesc că aţi luat parte la ceva atât de magic şi special”, a adăugat ea.

- Advertisement -

Joyce a ţinut un discurs scurt în avion înainte de aterizare în care i-a felicitat pe membrii echipajului dar şi pe pasageri pentru că au făcut istorie. „Astăzi ne aflăm în acest zbor uimitor şi istoric, cel mai rapid zbor dintre Australia şi Marea Britanie. Aşa că felicitări pentru această ocazie uimitoare”, a precizat el.

Mulţi dintre pasageri au cumpărat bilete tocmai pentru a face parte în ceea ce ei au numit un moment istoric

Acest zbor „istoric“ este asigurat de un avion Boeing 787 Dreamliner ce transportă peste 200 de pasageri, precum şi 16 membri ai echipajului, în frunte cu comandantul de bord Lisa Norman.

Este vorba despre primul zbor regulat care leagă direct cele două continente, potrivit Qantas, una din cele mai vechi companii aeriene, relevă „Le Point“, preluând AFP.

În momentul lansării „Kanguroo Route“, în anul 1947, un avion avea nevoie de patru zile şi nouă escale între Sydney şi Londra.

Cu o lungime de 14.498 de kilometri, noua legătură se clasează, în prezent, pe locul al treilea în privinţa distanţei parcurse în timpul unui zbor comercial. Totodată, acesta este cel mai lung zbor efectuat până acum de un avion Dreamliner.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: