5.7 C
London
Saturday, December 4, 2021
5.7 C
London
Saturday, December 4, 2021

16 companii românești din industria aeronautica participă la târgul Farnborough de la Londra

[quote_box_center]Un număr de 16 companii românești participă, în perioada 14-20 iulie 2014, la târgul pentru produse din industria aeronautică Farnborough International Air Show Londra, cel mai important eveniment internațional de profil, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.[/quote_box_center]

Companiile sunt Aero Care, Aerogina, Aerospace Services, Aerostar, Alro, Avioane Craiova, GIAR, GM & T Internațional 2000, IAR, IAROM, Romtehnica, Sonovision România, Straero, Romaero, Turbomecanica și Institutul Comoti.

- Advertisement -

Acestea participă din fonduri proprii la târg, în hala specializată pentru întreținere și construcție aeronave, elicoptere și piese aferente.

La deschiderea oficială a târgului au fost prezenți consilierul de stat al primului-ministru, Sorin Encutescu, și secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cosmin Cătălin Olteanu, care au vizitat pavilionul României și au discutat cu firmele participante, având o serie de întrevederi cu reprezentanții companiilor străine semnificative din domeniu, în vederea identificării de oportunități de cooperare cu societățile românești.

‘[pull_quote_center]Oamenii de afaceri români prezenți la târg au avut numeroase întâlniri de lucru cu asociații de profil, firme de distribuție atât din Marea Britanie și spațiul UE, cât și din alte țări din afara spațiului comunitar, creându-se astfel reale posibilități pentru creșterea exporturilor pe această piață și pentru identificarea unor noi oportunități de atragere de investiții în țara noastră.[/pull_quote_center]

Ediția din acest an a evenimentului beneficiază de prezența mai multor firme care realizează produse de design aeronautic, solicitate pe piețele internaționale. Astfel, produsele care se expun la acest târg, în care un loc central îl reprezintă realizările de vârf din industria aeronautică, se înscriu în cerințele internaționale și respectă regulile din domeniu de prezentare și realizare tehnică. Firmele vor avea ocazia să participe la seminarii despre importanța respectării normelor obligatorii în domeniu pentru definitivarea realizării produselor.

Reprezentanții ministerului mai arată că participarea românească la cel mai important târg din domeniul aeronautic, alături de peste 1500 de expozanți din 40 de state, aduce un beneficiu real producătorilor români, experiența acumulată în competiția cu țările recunoscute din acest sector facilitând industriei românești dezvoltarea unor importante colaborări pe piața internațională.

Pavilionul național de la Farnborough International Air Show Londra a fost organizat de Ministerul Economiei, în colaborare cu OPIAR, asociația din domeniul aeronautic.

Farnborough International Air Show Londra 14-20 iulie 2014

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: