15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

14 românce care erau obligate să se prostitueze, salvate de Poliția Metropolitană din Londra

Patru bărbați și două femei, cu vârste între 22 și 37 de ani, au fost arestați marți, 30 martie, pentru infracțiuni de trafic de persoane și exploatare sexuală, în urma unei operațiuni la care autoritățile britanice au colaborat cu omologii din România.

Poliția Metropolitană din Londra a informat, printr-un comunicat, că 14 femei din România, obligate să se prostitueze, au fost salvate.

Mandatele de arestare au fost puse în aplicare marți dimineață, când indivizii au fost sculați, practic, din pat. Cei șase proxeneți, a căror naționalitate nu a fost expusă, au fost reținuți pentru infracțiuni precum trafic de persoane, proxenetism sau spălare de bani.

- Advertisement -

O descindere a fost efectuată la o locație din Harrow, unde poliția avea informații că funcționează un bordel ilegal.

Au fost identificate 14 femei exploatate de rețeaua de proxeneți, însă agenții Poliției Metropolitane suspectează că sunt și alte victime și continuă cercetările.

Nick Bland, inspector-șef interimar la Central Specialist Crime, a explicat: „Din păcate, acest tip de sclavie modernă se întâmplă încă în Londra și în Marea Britanie. Am lucrat 24 de ore din 24 pentru a identifica persoanele implicate în activitatea de exploatare sexuală. Această operațiune este una dintre multele prin care protejăm sute de victime în fiecare an”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: