20.5 C
London
Friday, August 20, 2021
20.5 C
London
Friday, August 20, 2021

135 de persoane au fost reţinute la protestele din Londra

Mişcarea de protest începută luni dimineaţă în capitala britanică s-a extins, blocând traficul din zona districtului Westminster şi determinând reţinerea de cărte forţele de poliţie a 135 de activişti, membri ai mişcării Extinction Rebellion, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Mulţimile de protestatari au ocupat unele dintre cele mai mari străzi, poduri şi pieţe ale cartierului Westminster, care găzduieşte instituţiile guvernamentale britanie, blocând traficul în zonă şi exprimând mesaje pentru luarea de măsuri legislative în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

- Advertisement -

Protestele care au loc la Londra, la care vor participa aproximativ de 10.000 de cetăţeni, conform preconizărilor făcute de organizatori, fac parte dintr-un demers internaţional sub coordonarea mişcării socio-politice Extinction Rebellion, pe care activiştii săi îl numesc „rebeliune internaţională”.

Mişcarea de protest începută luni este programată să dureze două săptămâni.

Manifestaţii similare celei de la Londra sunt organizate şi în Berlin, Viena, Amsterdam, Madrid şi alte capitale ale lumii.

Poliţia londoneză a adoptat o atitudine mai proactivă în raport cu protestatarii, faţă de situaţiile similare anterioare, anunţând mobilizarea câtorva mii de ofiţeri de poliţie pentru asigurarea ordinii publice.

Sâmbătă, ofiţerii de poliţie au descins într-o clădire din sudul oraşului în care protestarii depozitau materiale şi echipamente ce urmau a fi utilizate pe parcursul celor două săptămâni de proteste.

În cadrul operaţiunii, 10 persoane au fost arestate, fiind suspectate de conspirare pentru tulburarea ordinii publice.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: