5.9 C
London
Monday, December 20, 2021
5.9 C
London
Monday, December 20, 2021

125% din valoarea tratamentului vor fi taxaţi imigranţii care folosesc NHS

[quote_box_center]Jeremy Hunt, ministrul Sănătăţii al Marii Britanii, a anunţat astăzi că persoanele din alte ţări comunitare care vor folosi sistemul public de sănătate britanic vor fi suprataxate, suportând 125% din valoarea tratamentului. Măsura face parte din planul Londrei de a combate „turismul social”, adică fenomenul imigranţilor care vin în Regatul Unit pentru a profita de sistemul de ajutoare sociale şi cel de sănătate.[/quote_box_center]

Imigranţii originari din alte state ale Uniunii Europene nu doar că vor suporta costurile totale ale tratamentului primit în sistemul public de sănătate al Marii Britanii – National Health Servici, NHS -, ci vor achita şi o suprataxă echivalentă cu 25% din valoarea îngrijirilor primite, a anunţat astăzi Jeremy Hunt, ministrul Sănătăţii de la Londra, transmite BBC. Totodată, pacienţii care vin din afara Uniunii Europene şi sunt trataţi în spitalele britanice vor achita 150% din valoarea tratamentului.

- Advertisement -

Hunt a precizat că suprataxarea imigranţilor va însemna economii de 500 de milioane de lire sterline (630 de milioane de euro) în fiecare an pentru bugetul alocat sistemului public de sănătate.

Spitalele care nu-i vor suprataxa pe imigranţi vor fi amendate. Mulţi imigranţi pot beneficia gratuit de îngrijire medicală imediat ce ajung în Marea Britanie, susţine BBC.

„[pull_quote_center]Nu avem o problemă cu vizitatorii internaţionali care folosesc NHS, cât timp plătesc pentru asta – exact aşa cum fac şi familiile britanice prin taxele pe care le plătesc statului[/pull_quote_center]”

Aceste planuri ne vor ajuta să recuperăm 500 de milioane de lire sterlin pe an, asigurând astfel că NHS are resurse mai bune şi sistemul este mai sustenabil, iar asta într-o perioadă în care doctorii şi asistentele din linia întâi lucrează din greu”, a adăugat ministrul Sănătăţii de la Londra, membru al Partidului Conservator condus de premierul David Cameron.

În prezent, doar o fracţiune din costurile tratamentelor primite de imigranţi sunt recuperate, transmite BBC. Noile măsuri vor intra în vigoare primăvara viitoare, cel mai probabil. Planul prevede totodată ca imigranţii să plătească o taxă specială pentru NHS, în valoare de de 200 de lire (252 de euro), atunci când aplică pentru o viză de şedere în Marea Britanie.

Aceasta este cea de-a doua măsură care încalcă toate tratatele europene pe care britanicii o anunţă în mai puţin de două săptămâni. La începutul acestei luni, Partidul Conservator aflat la guvernare a anunţat va prezenta un set de măsuri pentru a limita numărul imigranţilor care vin din state în care salariul mediu şi ajutoarele sociale sunt mai mici decât cele din Marea Britanie.

Conform propunerii, vor fi “două cercuri” în Europa, cu Marea Britanie şi altele delimitându-se de ţările din zona euro, angajate într-o integrare mai aprofundată. Ţările din “celălalt cerc” se vor concentra pe comerţ, reglementarea afacerilor, legile privind drepturile omului şi dreptul la beneficii sociale.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: