11.2 C
London
Monday, November 8, 2021
11.2 C
London
Monday, November 8, 2021

12 ani de închisoare pentru românul care a violat o femeie în Lewisham

Un roman a fost condamnat la inchisoare 12 ani pentru ca a violat o femeie în Lewisham.

Danut Bulboana, 21 de ani, fără adresă fixă, a fost condamnat marți, 17 noiembrie, la Curtea Crown Crown din Woolwich, la un total de 12 ani de închisoare, scrie DailyMail.

- Advertisement -

Bulboana a fost găsit vinovat de două acuzații de viol și unul de tentativă de sufocare la aceeași instanță luni, 3 august.

In instanța s-a aflat că, la 27 august 2019, la aproximativ 23:30, victima – o femeie de aproximativ 20 de ani – a fost urmarita de Bulboana și a fost violată într-o zonă împădurită de lângă statia de tren Catford Bridge.

Victima se îndrepta spre casă după o seara in oras cu prietenii, dar s-a pierdut după ce a fost lăsată la destinație greșită de un taxi. Victima și-a amintit că s-a aflat brusc într-o zonă împădurită necunoscută cu un bărbat necunoscut – identificat ulterior drept Danut Bulboana.

Atacul a avut loc atunci. A încercat să țipe, dar Bulboana i-a înăbușit strigătele forțând un obiect necunoscut in gura , sufocând-o. Femeia a reușit în cele din urmă să scape de atacator și să sune la 999. 

În sub cinci minute de la primirea apelului, o echipă de intervenție a sosit la fața locului și a vorbit cu victima care apoi a asistat ofițerii în încercarea de a localiza unde a avut loc infracțiunea. 

Actionand imediat , au reușit să urmărească locația lui Bulboana și, în ciuda modificării aspectului său prin schimbarea hainelor sale, femeia a reușit să ofere o identificare pozitivă și romanul a fost arestat. 

Ofițerii echipei de politie din sud-est au progresat în anchetă și au putut să-l acuze pe Bulboana la 25 octombrie 2019, după ce examinările criminalistice l-au legat de crimă.

Detectivul Dean Young, care a condus ancheta, a spus: „Acesta a fost un atac brutal și extrem de sinistru în care Bulboana a profitat de vulnerabilitatea unei femei singure noaptea. Aș dori să felicit curajul pur manifestat de victima care a chemat rapid poliția după ce a fost supusă unui calvar cu adevărat oribil. Acțiunile sale au dus la detenția unui bărbat periculos de către ofițeri în decurs de o oră de la atac și, ulterior, a fost condamnat pentru crimele sale”. 

„Acest caz demonstrează angajamentul nostru de a scoate prădătorii sexuali de pe străzile Londrei și de a ne asigura că sunt aduși în fața justiției. Violul și infracțiunile sexuale aduc adesea traume de durată victimelor, dar sper că condamnarea lui Bulboana va ajuta oarecum procesul de recuperare al victimei”.

Dacă sunteți victima unei infracțiuni sexuale, vă rugăm să ne spuneți – veți fi sprijinit de ofițeri specialiști care sunt instruiți pentru a ajuta și ghida victimele pe parcursul procesului de recuperare.”

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: