3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

10 milioane de euro va aloca Guvernul britanic pentru primirea imigranților la Calais

Guvernul britanic va aloca 10 milioane de euro pentru primirea imigranților și a refugiaților la Calais (nordul Franței), în cadrul unui acord franco-britanic.

Planul, semnat joi la Calais între ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve și omologul său britanic Theresa May, prevede alocarea de ”mijloace suplimentare” de către Marea Britanie pentru a asigura securitatea tunelului de sub Canalul Mânecii.

Totodată, cele două țări vor crea un ”comandament unificat” pentru a lupta împotriva rețelelor de traficanți și o ‘echipă comună’ pentru a spori expulzările de imigranți ilegali.

- Advertisement -

Pe plan umanitar, acordul prevede ”intensificarea monitorizării” imigranților și a refugiaților pentru „a-i identifica pe cei mai vulnerabili și potențialele victime ale traficului” de ființe umane, în special femeile și copiii, în ideea de a-i informa și de a-i plasa într-un loc sigur.

Acest lucru implică capacități de găzduire și de sprijin pentru a-i împiedica astfel pe toți cei care încearcă să exploateze să aibă acces la aceste persoane vulnerabile

Totodată se încearcă promovarea întoarcerilor voluntare în țările de origine, prin instituirea unor campanii de informare și a a unor programe de ajutor pentru cei care doresc să se întoarcă în țările lor.

În același timp, Marea Britanie va oferi mijloacele necesare pentru a asigura siguranța Eurotunelului prin ”creșterea efectivelor de securitate”. O nouă cameră de control va fi creată și ”vor fi trimise echipe suplimentare care vor acționa 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a reduce numărul de pasageri aflați în situație ilegală”, se mai spune în document.

În cele din urmă, la nivel internațional cele două țări doresc să-și intensifice dialogul cu țările de origine ale imigranților.

Ele au convenit să organizeze ”o conferință la Paris, cu alte state membre ale Uniunii Europene, dacă este posibil până la sfârșitul anului”, și să ofere sprijin Greciei și Italiei în „punctele fierbinți” și în centrele unde se face trierea refugiaților și a imigranților economici aflați în situație ilegală.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: