6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

1 milion de tranzactii intr-o saptamana in reteaua de transport public din Londra

Platile contactless au atins punctul critic in Marea Britanie, in contextul in care doar in Londra se efectueaza saptamanal circa un milion de tranzactii contactless in reteaua de transport public.

De la mijlocul lunii septembrie, londonezii au posibilitatea sa plateasca cu un card contactless sau un telefon mobil cu NFC si la metrou. In prima saptamana de la lansarea sistemului in “tube-ul” londonez au fost efectuate 375.000 de calatatorii contactless.

- Advertisement -

Plata cu un card contactless nu necesita introducerea codului PIN la tranzactii mai mici de 100 lei (in Romania), 20 de euro (in tarile din zona euro) sau 20 de lire (Marea Britanie). Pentru sume mai mari, clientii vor trebui sa introduca codul PIN.

Barclays a introdus pentru prima data cardurile contactless in Marea Britanie in 2007, dar tehnologia nu a prins la inceput. Ca si in Romania, lipsa POS-urilor contactless si un numar relativ mic de carduri cu aceasta tehnologie au fost principalele piedici in declansarea trend-ului. Cu toate ca retaileri precum Boots sau McDonalds au fost printre primii care au imbratisat tehnologia si au introdus POS-uri contactless, trendul nu a prins contur pana cand nu a fost introdus in transportul public.

In decembrie 2012, autoritatile londoneze au acceptat introducerea platilor contactless in autobuze si tramvaie, iar in aprilie au lansat un proiect pilot la metrou si in trenuri. In 16 septembrie, platile contactless la metrou au debutat oficial pentru toti detinatorii unui card contactless sau a unui telefon mobil cu NFC.

In doar o saptamana de la introducere, 375.000 de calatori si-au folosit cardurile sau telefoane mobile pentru a plati contactless la metroul din Londra. In aceeasi perioada londonezii au fost efectuat 625.000 de plati contactless in autobuze si tramvaie.

Introducerea platilor contactless in transportul public din Londra a fost punctul critic pentru tehnologia contactless. In iunie au fost inregistrate 23,8 milioane de tranzactii contactless in Marea Britanie, in crestere cu 226% fata de iunie 2013. De asemenea, Mastercard a anuntat recent ca platile contactless au crescut anul trecut cu 352% si estimeaza ca toate POS-urile vor accepta pana in 2020 platile contactless.

Londra are una dintre cele mai complexe retele de transport public, zilnic fiind efectuate 12 milioane de calatorii. De aceea, pentru eficientizarea retelei timpul petrecut pentru cumpararea unui bilet sau a celebrului card de transport londonez, Oyster, conteaza foarte mult.

Platile contactless scurteaza semnificativ acest timp, aducand mai mult confornt fiecarui calator.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: