10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

​Firmele mici si mijlocii din sectorul productiei din Anglia s-au reorientat in privinta finantarii

​Firmele mici si mijlocii din sectorul productiei din Anglia s-au reorientat in privinta finantarii dupa ce au constatat ca marile banci se uita mai degraba la marile business-uri. Asa au gasit antreprenorii britanici solutia: sistemele interne de finantare puse la dispozitie de furnizori

Bancile nu le dau credite, taxele sunt mari, sistemul de invatamant nu le ofera lucratori calificati – da, si in Anglia oamenii de afaceri care au firme mici si mijlocii de productie sunt nemultumiti de mediul de business. Exista insa si avantajele infrastructuriide transport, de logistica, plus piata libera, lipsita de distorsiuni in calea comertului.

- Advertisement -

Ce spune liderul unui patronat din Anglia despre mediul intern de afaceri? Chris Gladwin este directorul British Turned Parts Manufacturers Association (BTPMA), o organizatie patronala care reuneste in jur de 90 de fabrici mici si mijlocii din Anglia.

Pe Gladwin l-am gasit la Advanced Manufacturing Show, un targ organizat la Birmingham, in centrul Angliei, pentru firmele mici si mijlocii care activeaza ca subcontractori ai marilor companii din industrie.

Firmele reprezentate de Gladwin au de la 2-3 angajati pana la cateva zeci si fabrica diverse piese si componente pentru marii producatori de masini. Oamenii de afaceri din aceasta categorie se plang ca in Anglia au cateva probleme principale:

Lipsa de finantare.

Marea Britanie, cu al ei celebru City of London, are probabil cel mai puternic sector bancar din lume. Cum sa te plangi ca nu primesti credite bancare sa-ti dezvolti afacerile in Anglia?! [pull_quote_center]Sistemul bancar din UK este prea mare sa se mai implice in tipul de investitii pe care membrii nostri vor sa le faca. Din cauza garantiilor pe care le cer bancile, oamenii nostri nu vor face investitii decat daca le vor putea face din surse proprii[/pull_quote_center] , spune directorul patronatului BTMA.

Piata s-a adaptat si a gasit o solutie de avarie – furnizorii de utilaje si-au facut propriile sisteme de finantare prin intremediul carora le ofera fabricilor echipamentele de care au nevoie, prin instrumente de plata avantajoase. “Daca vrei sa cumperi un agregat este mai simplu sa te duci la furnizor si sa apelezi la sistemul lor intern de finantare“.

Taxele

[pull_quote_center]Noi credem ca taxele sunt mari. Ocupa prea mult din costurile afacerii sa platesti taxele. Reglementarile in UK sunt destul de stricte, mai ales cele legate de mediu. Ne restrangem cat putem emisiile poluante din diverse procese – aceasta este una dintre cele mai importante chestiuni de care se lovesc membrii nostri[/pull_quote_center]

Forta de munca.

[pull_quote_center]Avem mari dificultati in a gasi forta de munca bine calificata, este o zona in care Marea Britanie a dus lipsa de investitii in ultimii 20 si mai bine de ani, nu au mai prea fost traininguri si s-a creat un vid. Acum avem oameni foarte bine calificati academic, dar nu au aptitudinile de care avem nevoie. In urma crizei economice recente, Guvernul Marii Britanii realizeaza ca avem nevoie de manufactura, alaturi de industrie si servicii. Acum trebuie sa ne intoarcem la manufactura[/pull_quote_center]

Investitiile.

Marii oameni de afaceri britanici nu se inghesuie sa investeasca in companiile mici din manufactura. [pull_quote_center]Richard Branson nu este axat pe manufactura, el este implicat mai mult in sectorul serviciilor, aceea e zona pe care o cunoaste bine si in  care are succes. Fabricarea este vazuta ca o afacere dificila pentru a investi in ea[/pull_quote_center]

In schimb, nici micii patroni de fabricute nu vor sa-si cedeze din partile sociale ale afacerilor lor in schimbul unor capitaluri de la fondurile de investitii, recunoaste directorul patronatului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: