regatulunit.com vor-avea-cetatenii-europenii-nevoie-de-documente-speciale-dupa-brexit-video

Ministerul de Interne britanic se pregătește să îi înregistreze și le elibereze documente speciale celor peste trei milioane de cetățeni europeni, printre care peste 150.000 de români care trăiesc în Regatul Unit, scrie The Guardian.

Potrivit Partidului Liberal Democrat, o astfel de acțiune ar necesita angajarea a 3.000 de funcționari și peste 100 de milioane de lire.

Ministrul de Interne, Amber Rudd, a declarat în fața parlamentului că situația va fi abordată în etape. „Încă nu este nevoie de astfel de documente, nu am stabilit nimic încă”, a declarat Rudd. Ea a continuat: „Vom face acest lucru (introducerea permiselor de muncă) în etape, pentru a ne asigura că vom folsi toate avantajele tehnologiei de care dispunem pentru a ne asigura că imigrația este sub control”.

Tom Brake, purttorul de cuvânt al liberal democraților britanici susține că o asemenea activitate ar crește volumul de muncă al Ministerului de Interne cu 10%, ceea ce ar însemna cel puțin 100 de milioane de lire sterline pe an și suplimentarea personalului cu 3.000 de funcționari.

O analiză a Observatorului pentur Imigrație de la Universitatea Oxford arată că pentru a elibera permise de ședere tuturor europenilor care au venit în Marea Britanie până în 2016, va fi nevoie de echivalentul a 140 de ani de muncă la capacitatea recentă de prelucrare a datelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.