regatulunit.com Tony-Blair-susține-că-Marea-Britanie-ar-putea-rămâne-în-UE

Liderii Uniunii Europene sunt dispuși să schimbe regulile blocului comunitar privind libertatea de mișcare pentru lucrători, deschizând o oportunitate pentru Marea Britanie de a evita un ”Brexit dur” care ar aduce mari daune, a declarat sâmbătă fostul premier britanic Tony Blair, potrivit Reuters, citat de agerpres.ro.

Alegerea președintelui francez Emmanuel Macron a pus pe masa discuțiilor reforma UE, ceea ce înseamnă că Marea Britanie și blocul comunitar s-ar putea “întâlni la mijloc” în găsirea unui acord care să mențină Londra în interiorul celei mai mari zone comerciale din lume, a afirmat Blair.

Liderii europeni — bineînțeles, din discuțiile mele — sunt dispuși să ia în considerare schimbări pentru a se pune în acord cu Marea Britanie, inclusiv în privința libertății de mișcare“, a subliniat fostul premier laburist într-un articol publicat de Institute for Global Change.

regatulunit.com Tony-Blair-susține-că-Marea-Britanie-ar-putea-rămâne-în-UE2

Opoziția la libertatea de mișcare a persoanelor, odată depășită, e mult mai nuanțată. Francezii și germanii împărtășesc unele dintre îngrijorările britanicilor, în special în privința imigrației, și ar face un compromis în legătură cu libertatea de mișcare“, a adăugat el.

Comentariile lui Blair sunt în contradicție cu poziția de negociere a UE, care subliniază că nu se pot alege beneficiile apartenenței la piața unică a UE fără să se accepte libertatea de mișcare a lucrătorilor din UE.

Blair a deplâns faptul că atât Partidul Conservator al premierului Theresa May, cât și Partidul Laburist de opoziție și-au setat pozițiile pe ieșirea din piața unică, fără a explora alternative.

Date fiind miza și ceea ce descoperim zilnic despre costurile Brexit-ului, cum poate fi corect să se elimine deliberat din discuție opțiunea unui compromis între Marea Britanie și UE, astfel încât Marea Britanie să rămână în cadrul unei Europe reformate?“, a spus el.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.