regatulunit.com Record-de-turiști-străini,-în-Marea-Britanie,-în-ciuda-atentatelor-din-ultima-perioadă

Record de turiști străini în luna iulie, în Marea Britanie. În ciuda atentatelor din ultima perioadă și a Brexit-ului, turiștii străini continuă să viziteze Marea Britanie.

Cu toate acestea, peste patru milioane de turiști străini au vizitat – în luna iulie – Marea Britanie, cheltuind  2,75 miliarde de lire sterline, ambele cifre reprezentând un record, a anunțat vineri Oficiul Național de Statistică (ONS), citat de Agerpres.

De asemenea, numărul rezidenților britanici care au călătorit în iulie în afara țării a scăzut cu 2%, la 6,9 milioane, comparativ cu perioada similară din 2016, cheltuielile lor înregistrând un declin de 2%, la 4,5 miliarde de lire sterline.

Deprecierea lirei sterline în urma votului pentru ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit) a făcut din Regatul Unit o destinație de vacanță mai ieftină pentru turiștii străini.

Turismul este o forță economică majoră care creează locuri de muncă și stimulează avansul întregii economii. Datele record arată întărirea continuă a acestui sector important și a poziției globale a Marii Britanii de destinație care trebuie vizitată”, a afirmat ministrul Turismului, John Glen.

În primele șapte luni din acest an, numărul turiștilor străini care au vizitat Marea Britanie a crescut cu 8% comparativ cu perioada similară din 2016, cheltuielile ajungând la 13,3 miliarde de lire sterline.

Principalele zone de unde au venit turiștii sunt: Europa (15,1 milioane, creștere de 4%), America de Nord (2,9 milioane, creștere de 21%), China, Australia, India, Golful Persic (3,6 milioane, creștere de 18%).

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.