13.9 C
London
Friday, June 5, 2020

News Alert

Lipsă de progrese în a patra rundă de negocieri Brexit

Niciun progres semnificativ nu s-a înregistrat în ultima rundă de negocieri între Uniunea Europeană şi Marea Britanie cu privire la viitoarea lor...

Purtarea măştilor în transportul în comun din Marea Britanie va deveni obligatorie

Acoperirea feţei va deveni obligatorie începând din 15 iunie pentru britanicii ce folosesc transportul în comun, de la autobuze şi metrou până...

Protestele antirasiste continuă la Londra (video)

Protestele legate de moartea lui George Floyd cuprind Europa. La Londra, mii de manifestanţi au scandat miercuri „Black Lives Matter” („Viaţa negrilor...

Primarul Londrei vrea să reducă numărul călătoriilor cu maşina, până la 3 milioane pe zi

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a dezvăluit recent o strategie pentru reducerea traficului în capitala Marii Britanii potrivit căreia 80% dintre călătorii locuitorilor vor fi realizate pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, informează recent Xinhua.

Prin acest plan radical se doreşte reducerea călătoriilor efectuate cu maşina în Londra cu până la 3 milioane pe zi. ”Trebuie să fim ambiţioşi în ceea ce priveşte modul în care funcţionează oraşul. În contextul în care se vor înregistra cu cinci milioane mai multe călătorii efectuate în reţeaua noastră de transport până în 2041, stabilim în acelaşi timp o ţintă îndrăzneaţă curajoasă de reducere a călătoriilor efectuate cu maşina cu până la 3 milioane pe zi”, a declarat primarul.

Khan şi-a exprimat de asemenea intenţia de a se asigura că 70% dintre londonezi vor avea acces, într-un perimetru de 400 de metri, la câte o pistă de biciclete de calitate şi care oferă siguranţă.

- Advertisement -

Noile planuri privind traficul din capitala Marii Britanii vor fi dezvoltate în jurul iniţiativei ”Healthy Streets” (”Străzi sănătoase”) pentru promovarea mersului pe jos şi pe bicicletă, dar şi pentru o mai intensă utilizare a mijloacelor de transport în comun.

Khan a precizat că alternativa la maşină trebuie să fie ”o opţiune mai convenabilă, mai sigură şi mai convenabilă pentru locuitorii capitalei”.

Propunerile sunt descrise în primul draft al Strategiei de Transport, care include planuri îndrăzneţe în vederea reducerii dependenţei de automobile în capitala Marii Britanii.

Ţinta principală este ca, până în anul 2041, 80% dintre călătoriile efectuate în Londra să fie realizate pe jos, cu bicicleta ori cu mijloacele de transport în comun.

În prezent, 64% dintre locuitorii Londrei utilizează aceste mijloace de transport.

Khan a menţionat că, potrivit estimărilor, populaţia capitalei Marii Britanii va creşte de la 8,7 milioane la 10,5 milioane în următorii 25 de ani, acest lucru generând peste 5 milioane de călătorii pe zi, cu impact asupra reţelei de transport.

Un element-cheie al iniţiativei ”Healthy Streets” o reprezintă intenţia de a-i determina pe londonezi să se deplaseze activ cel puţin 20 de minute pe zi pentru a o bună stare de sănătate în condiţiile în care ”majoritatea cauzelor principale de mortalitate din Londra sunt asociate cu sedentarismul”, după cum a declarat un purtător de cuvânt al primăriei londoneze.

El a adăugat că traficul motorizat este răspunzător într-o manieră ”covârşitoare de cele mai importante schimbări de mediu” cu care se confruntă oraşul, ”transportul terestru fiind responsabil de jumătate dintre principalii agenţi poluatori din Londra”.

Khan intenţionează de asemenea să introducă o schemă de taxare prin care şoferii vor plăti pentru fiecare kilometru pe care îl vor parcurge la volan, precizează sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

Latest Posts

Lipsă de progrese în a patra rundă de negocieri Brexit

Niciun progres semnificativ nu s-a înregistrat în ultima rundă de negocieri între Uniunea Europeană şi Marea Britanie cu privire la viitoarea lor...

Piaţa imobiliară din Marea Britanie a înregistrat cea mai mare scădere din 2009

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au scăzut cu 1,7% în mai, în comparaţie cu aprilie. Această scădere marchează cel mai mare declin...

8.7 milioane de angajați aflați în șomaj tehnic primesc ajutor financiar în Marea Britanie

8.7 milioane de angajați aflați în șomaj tehnic primesc ajutor financiar de la guvern în cadrul Coronavirus Job Retention Scheme, anunță HMRC.

Purtarea măştilor în transportul în comun din Marea Britanie va deveni obligatorie

Acoperirea feţei va deveni obligatorie începând din 15 iunie pentru britanicii ce folosesc transportul în comun, de la autobuze şi metrou până...

Top citite

Angajații unei școli din Anglia, testați pozitiv

Șapte angajați ai unei școli din Anglia au fost depistați pozitiv la coronavirus chiar în ziua în care mii de elevi se...

Zborurile către Marea Britanie din 15 iunie

Minstrul Internelor, Marcel Vela, a declarat, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook, că din 15 iunie este analizată posibilitatea reluării...

Român rănit grav după ce a sărit în mare de pe o stâncă din Dorset

Un cetăţean român a fost rănit grav după ce a sărit în mare de pe o stâncă din Dorset, Marea Britanie, de...