regatulunit.com Piedici-cetăţenilor-europeni-de-a-închiria-locuinţe-în-Marea-Britanie

Aproape o cincime dintre proprietarii de locuinţe din Anglia şi Ţara Galilor sunt acum mai puţin dispuşi să îşi închirieze locuinţele cetăţenilor din Uniunea Europeană sau din Spaţiul Economic European.

Această reţinere este determinată de faptul că acum li se cere să efectueze controale privind situaţia imigranţilor.

Potrivit unui document publicat de Asociaţia Proprietarilor de Locuinţe (RLA) din Marea Britanie, motivul este confuzia existentă cu privire la modul cum proprietarii vor trebui să identifice care cetăţeni ai UE vor avea sau nu dreptul să locuiască în Marea Britanie după Brexit.

În Marea Britanie, Legea privind dreptul de închiriere prevede că proprietarii au obligaţia să se asigure dacă chiriaşii lor au dreptul de a închiria proprietăţi în Marea Britanie.

Proprietarii spun că obligaţia de a verifica statutul chiriaşilor imigranţi reprezintă pentru ei o povară excesivă şi că, dacă nu respectă reglementările, pot fi amendaţi sau pot risca până la cinci ani de închisoare.

În consecinţă, accesul cetăţenilor europeni la locuinţe închiriate în Marea Britanie este semnificativ limitat.

Fostul premier laburist britanic, Tony Blair, un adversar al Brexitului, a propus ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, dar în schimb să fie renegociate cu acesta din urmă normele privind imigraţia

Într-un raport întocmit de Institutul pentru Schimbare Globală, condus de Blair, se estimează că prin înăsprirea condiţiilor privind accesul imigranţilor comunitari ar putea fi temperate îngrijorările britanicilor, imigraţia masivă fiind unul din motivele principale care i-au determinat să voteze majoritar pentru părăsirea UE la referendumul de anul trecut.

Va fi imposibil să schimbăm cursul Brexitului dacă nu vor fi abordate îngrijorările care au condus la el, subliniază Tony Blair într-un articol complementar studiului menţionat.

La rândul său, fostul ministru Ken Clarke, unul dintre puţinii politicieni consevatori care au susţinut deschis rămânerea în UE, l-a criticat pe fostul premier laburist pentru insistenţa cu care sugerează că mai poate fi anulat Brexitul, în opinia lui Clarke acum singura abordare posibilă fiind negocierea unui acord cât mai bun pentru ieşirea din UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.