regatulunit.com The-UK-towns-and-cities-with-the-highest-and-lowest-wages_main

BBC a publicat o lista cu orasele din Marea Britanie in care se ofera cele mai mari si cele mai mici salarii.

Evident, salariile depind de meserii si de calificarea fiecaruia insa cele doua liste pot fi utile pentru a estima corect pretentiile salariale pe care le poti avea atunci cand vrei sa te angajezi in Regatul Unit.

In listele de mai jos se gasesc doar orasele cu o populatie mai mare de 135.000 de locuitori. Castigul mediu saptamanal din acestea este de 539 de lire sterline.

Raportandu-ne la castigul mediu saptamanal de 539 de lire sterline, muncitorii din 48 de orase britanice cu o populatie mai mare de 135.000 de locuitori castiga, in medie, sub 539 de lire pe saptamana.

Exista in schimb 15 orase britanice cu o populatie mai mare decat cea mentionata in care lucratorii castiga in medie peste 539 de lire pe saptamana.

Orasul in care salariul mediu saptamanal este cel mai mare din Marea Britanie, evident, e vorba de Londra.

In Londra, salariatii castiga in medie 727 de lire sterline pe saptamana.

regatulunit.com The-UK-towns-and-cities-with-the-highest-and-lowest-wagesLista oraselor cu cei mai bine platiti salariati din UK este completata de: Aberdeen, Edinburg, Derby, Cambridge, Milton Keynes, Oxford, Slough, Reading si Crawley. Acestea sunt enumerate in ordinea pozitionarii geografice, de la nord la sud.

Majoritatea sunt pozitionate in jurul Londrei.

regatulunit.com The-UK-towns-and-cities-with-the-highest-and-lowest-wages2

Potrivit datelor ONS, lista celor zece oraselor cu peste 135.000 de locuitori, in care salariatii sunt platiti cel mai prost, este compusa din, de la nord la sus, Bradford, Huddersfield, Wigan, Barnsley, Doncaster, Birkenhead, Stoke-on-Trend, Norwich, Southend, Worthing.

In Huddersfield, salariatii, castiga in medie 424 de lire pe saptamana.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.