regatulunit.com Lucrători-în-construcţii---Salarii-și-drepturi-în-Europa-(site-informativ)

Este bine cunoscut faptul ca salariile imigrantilor care lucreaza in construcții nu sunt egale în Uniunea Europeană.

Federația Europeană a Lucrătorilor din Construcții și Lemn a lansat un site de informare, potrivit unui comunicat al Blocului Național Sindical.

Federația Europeană a Lucrătorilor din Construcții și Lemn a dezvoltat un pachet de informații precise, concise și ușor accesibile, cu privire la condițiile de muncă și salarizare în sector, precum și punctele de contact ale organizațiilor sindicale din fiecare stat membru. Toate informațiile sunt disponibile în cadrul unui site, al cărui scop este acela de a furniza lucrătorilor migranți sau celor detașați informații precum: nivelul salariilor, program de lucru, premii, concedii, deduceri salariile, scheme pentru boală și accidente de muncă, scheme de pensii și alte informații similare”, se arată în documentul citat de Agerpres.

Site-ul oferă informații pentru 28 de state europene și este disponibil în 24 de limbi, inclusiv limba română.

Această pagină web (www.constructionworkers.eu) este rezultatul unui proiect inițiat de Federația Europeană a Lucrătorilor din Construcții și Lemn cu sprijinul financiar al Comisiei Europene (DG EMPL).

Conform comunicatului, migrația temporară și în special detașarea muncitorilor sunt de o importanță vitală în sectorul construcțiilor datorită faptului că forța de muncă din acest sector este mobilă și totodată, există o cerere mare pentru muncitori calificați și necalificați dar și o concurență puternică între companii.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.