regatulunit.com Ce-a-pățit-un-român-care-și-a-comandat-o-mașină-din-Marea-Britanie

Mare atenție când găsiți oferte de nerefuzat pe rețelele sociale. Riscați să rămâneți fără banii din cont! Ofițerii interpol vorbesc despre un nou tip de fraudă online: odată ce plătiți pe site-uri obscure, datele de pe card vă sunt furate și folosite apoi pentru alte cumpărături.

Avem un caz, un consumator român, care şi-a achiziţionat o maşină de pe o pltformă din Marea Britanie. Nu a putut să ridice maşina de acolo. Am descoperit că acea platformă era o fraudă, iar site-ul s-a şi închis ulterior”, a spus Irina Chirițoiu, director Centrul European al Consumatorilor România.

Ca să nu ajungeţi în aceste situaţii, specialiştii vă recomandă să faceţi plați online doar pe site-urile securizate, în dreptul cărora apare acest simbol verde. Nu vă trimiteţi datele de pe card niciodată prin mesaje şi nu le introduceţi atunci când sunt ademeniţi cu oferte sau tombole.

Există platforme pe care puteţi verifica țara în care sunt înregistrate site-urile.

De exemplu, am descoperit despre un site pe care informaţiile apăreau în limba română că, de fapt, este înregistrat în Seychelles. În ţările din afara Uniunii Europene şi drepturile consumatorilor sunt altele, iar în cazul unei fraude, banii pot fi mult mai greu de recuperat.

Dacă vă daţi seama că cineva face plăți de pe cardul dumnevoastră, sunaţi imediat la bancă pentru a bloca acea sumă, dar şi la poliţie.

În ultimele 3 săptămâni, 20 de mii de tranzacţii online frauduloase au fost depistate în Uniunea Europa.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.