regatulunit.com Angela-Merkel-se-opune-unor-noi-negocieri-cu-Marea-Britanie

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a transmis marţi că nu va accepta noi negocieri cu Marea Britanie pe tema Acordului Brexit, în contextul în care premierul britanic Theresa May a solicitat acest lucru, afirmă surse politice de la Berlin citate de publicaţia Die Zeit.

Oficiali din cadrul grupului parlamentar al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) au declarat că Angela Merkel se opune unor noi negocieri cu Guvernul de la Londra pe tema Brexit.

Nu există niciun spaţiu pentru noi negocieri“, a declarat un oficial din cadrul CDU.

Uniunea Europeană nu va renegocia deloc proiectul de acord pe tema Brexit semnat cu Marea Britanie, a declarat luni seară preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Am decis să convoc joi o reuniune a Consiliului European pe tema Articolului 50” (Brexit), a transmis Donald Tusk, luni seară, prin Twitter.

Nu vom renegocia acordul, nici măcar garanţiile vamale, dar suntem dispuşi să discutăm despre modalităţi de facilitare a ratificării de către Marea Britanie. Dat fiind că timpul trece rapid, vom discuta şi despre pregătirile pentru scenariul ieşirii Marii Britanii din UE fără niciun acord“, a adăugat Donald Tusk. Şi Comisia Europeană a respins ideea unor noi negocieri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.