regatulunit.com Alegerile-anticipate-din-Marea-Britanie-ar-putea-limpezi-apele-în-negocierile-dintre-Londra-și-Bruxelles

Liberalul Guy Verhofstadt, negociatorul-șef pentru Brexit al Parlamentului European, sugerează că alegerile anticipate care vor avea loc pe 8 iunie în Marea Britanie, ar putea limpezi apele în negocierile dintre Londra și Bruxelles pe tema ieșirii din Uniunea Europeană.

Va fi o ocazie pentru cetățenii britanici să se exprime cu privire la modul în care văd relația viitoare între țara lor și UE”, a scris fostul premier belgian pe Facebook.

În calitate de negociator al PE pentru Brexit, voi lucra cu un nou guvern pentru cel mai bun viitor comun posibil”, a adăugat Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, din care fac parte și liberal-democrații britanici.

Premierul britanic Theresa May a anunțat convocarea alegerilor anticipate susținând că astfel țara va avea stabilitate politică pe fondul negocierilor pentru Brexit.

Pentru a valida organizarea scrutinului, dna May trebuie să obțină acordul parlamentului cu o majoritate de două treimi.

Opoziția laburistă are, teoretic, puterea de a bloca inițiativa, dar liderul său Jeremy Corbyn a lăsat să se înțeleagă în cele din urmă că nu se va opune alegerilor anticipate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.